TOP 3 surse media credibile

Everyday Journalism la provocat pe jurnalistul de la Radio Europa Liberă să realizeze topul celor 3 surse media credibile. Iată argumentele jurnalistului:

E o misiune relativ complicată să dau trei nume de surse media credibile din Republica Moldova. Uneori surse pe care le consideram obiective și credibile, publicau materiale destul de deochiate și lipsite de profesionalism. Trebuie să recunosc că în ultimele luni nici nu prea intru separat pe site-uri de știri ca să mă informez. De bine de rău dar pe Facebook sau Twitter citesc mai toate știrile și urmăresc materialele video de la diverse surse media la care sunt abonat sau chiar de la bloggeri, lideri de opinie și simpli prieteni care scriu ceva demn de atenție. Și totuși sunt câteva surse pe care le consult în mod separat:

  1. Buletinul de știri de la ProTV încă mai este, cred eu, o sursă credibilă de informare. Sunt difuzate știri scurte, interviuri scurte, text puțin și, oricum, totul e explicat simplu și clar. Nu am timp să privesc știri mai lungi de două minute jumate.
  2. Fără modestie afirm că accesez de câteva ori pe zi site-ul europalibera.org. Știrile, reportajele radio și interviurile colegilor cu care am onoarea să muncesc sunt credibile, profesionist făcute și tocmai bune de distribuit pe rețele de socializare  . Apreciez enorm talentul și abilitatea colegilor de la Radio Europa Liberă de a alege unghiuri de abordare diferite pentru subiecte, care la restul surselor de informare sunt parcă trase la indigo.
  3. Destul de des accesez și pagina mold-street.md. Aici găsesc știri și analize economice foarte bune și explicate pe înțelesul tuturor. Plus la asta se mai publică mici investigații și materiale exclusive interesante.

În ultima vreme merg tot mai mult pe jos și nu ezit niciodată să ascult în căști Podcast-uri de la cele mai respectate și credibile companii media din lume. Podcast-urile sunt pur și simplu un lucru extrem de util pentru orice jurnalist care vrea să înțeleagă bine ce se mai întâmplă peste hotarele țărișoarei noastre.

– See more at: http://everydayjournalism.md/top-3-surse-media-credibile-in-viziunea-jurnalistului-alexandru-popescu/#sthash.5ytXBC0w.dpuf

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Scroll to Top